Ce trebuie sa faci pentru a inmatricula o masina second hand

//Ce trebuie sa faci pentru a inmatricula o masina second hand
  1. Daca cumparati o masina second hand prima etapa pentru inmatricularea ei va fi vizita la R.A.R – Registrul Auto Roman. Programarea la RAR se efectueaza online (aici) http://pro.rarom.ro/protara/programari.asp?judet=SV sau prin telefon la numarul 021.9672, pentru toate reprezentantele RAR din tara, Luni – Joi: 8:00 – 18:00;
    Vineri: 8:00 – 16:00.  
  1. Etapa a doua este obtinerea numerelor  provizorii care atestă faptul că aveți autorizația necesară pentru a putea circula cu vehiculul pe drumuri publice, pentru o perioadă limitată (max.90zile). 
  1. Mergi la un birou de traduceri  autorizate , pentru a traduce cartea masini, contractul de vanzare cumparare sau factura externa.
  1. Prezentarea la Directia de taxe si impozite locala. Dupa cumpararea masinii este obligatoriu sa o declarati in vederea impozitarii , unde ar fi recomandat sa aveti si fisa de inmatriculare pentru viza (fiscal).
  1. A patra etapa este prezentarea la ANAF pentru obtinerea Certificatul privind atestarea platii TVA, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport .
  1. Cumpararea unei asigurari RCA in vederea inmatricularii. www.actcenter.ro
  1. Plata taxei de 37 lei pentru certificatul de inmatriculare. Puteti face plata atat la ghiseul oficiului posta, la ghiseele casieriilor trezoreriei statului sau direct la depunerea dosarului la Serviciul de Inmatriculari Auto (DRPCIV).
  1. Ultima etapa depunera dosarului la Serviciul de Inmatriculari Auto (DRPCIV) nu inainte de a trece pe la un birou de acte auto pentru verificarea tuturor actelor si punerea lor in ordine. Dupa depunerea dosarului si plata taxei pentru placi (40lei numar la rand sau 85lei numar preferential), in aproximativ 3 ore prezentare la ghiseul de eliberari documente pentru a ridica dovada si placile de imatriculare , urmand ca certificatul de inmatriculare sa fie expediat prin posta la domiciliu(circa 3-4 zile).